Column Madelijn de With

jamilla's closet.jpg
 

Madelijn de With is dierenarts in Kortenhoef en Loosdrecht ... Ze is getrouwd met Marc en heeft een zoon die Sjef heet. Natuurlijk zou haar huishouden niet compleet zijn zonder behaarde vrienden. Kat Madammeke en konijn Pepe horen er dan ook helemaal bij. Ze eet eitjes van haar eigen kipjes, wordt 's ochtends gewekt door haar eigen haan en rijdt in haar vakanties graag te paard door de natuur…

Overdressed...

Ik heb een feestje. Dat gebeurt wel vaker hoor. En da’s ook heel leuk. Begrijp me niet verkeerd. Maar mijn god, wát moet ik aan? Ik loop altijd in spijkerbroek en t-shirt met gympen aan mijn voeten. Comfortabel en bovendien makkelijk te wassen. Dát in verband met mijn werk… maar een keer uitpakken met een jurkje, panty's, make up, een echt kapsel en hakken is wel eens leuk. Want ik heb ook een vrouwelijke kant. Echt! Maar allemachtig, ‘t zit niet lekker, hakken. En voor een jurkje ben ik niet elegant genoeg. Vergeet altijd netjes mijn benen over elkaar heen te slaan. Of mijn rokje zit in de bovenkant van mijn panty als ik van de wc kom. Kortom, het blijft een uitdaging zo’n damesachtige outfit. En een goede spijkerbroek kan ook héél sexy zijn hoor! En dat zit veel lekkerder en ongecompliceerder. Dan voel ik me veel meer op mijn gemak.

Ik bel even, gewoon voor de zekerheid….Ik wil niet over- of underdressed verschijnen. “Wat doe jij aan?” vraag ik. “ Ik doe dat jurkje aan. Je weet wel die ene met die glittertjes. Met die zwarte pumps. En jij?” Zegt ze….” Ik wilde eigenlijk gewoon een spijkerbroek aan doen. Anders voel ik me zo opgeprikt. Wat voor feestje is het eigenlijk? Moeten we netjes?” Ik zucht. Het wordt een jurkje dus.

Maar ik ben niet zo’n Wardrobe Wizard. En eigenlijk heb ik nu gewoon styling advies nodig. Eerlijk advies. Was Charlotte hier maar! Ik trek mijn hele kast leeg. Probeer me te herinneren wat ze allemaal heeft gezegd. Pak haar naslagwerk met persoonlijke adviezen erbij. En de foto’s van de setjes die we samen uitgezocht hebben. Pas meerdere outfits en vijftien paar schoenen. Verslijt drie paar panty's. Van de stress schieten de ladders erin zonder dat ik ze zelfs aanraak! Dan maar een maillot. Zo één waarbij het kruis tussen je knieën hangt. Vroeger deed je er dan een degelijke heupslip overheen. Om de boel omhoog te houden. Maar daar vind ik mezelf nu iets te oud voor. En elegant is het óók niet! Madammeke zit tussen de kledingstukken op het voeteneind van het bed. Uitgebreid te verharen op mijn gehele zwarte garderobe. Ruim twee en een half uur later (en twee glazen witte wijn verder) ben ik eindelijk in de kleren. Een keurig jurkje. Haar geföhnd. Make up gedaan ( Was trouwens ook een heel project hoor. Die geplande smokey eyes werden niets…ook niet na meerdere pogingen). De slaapkamer is één grote puinhoop. Allemaal kleren op het bed. De vloer bezaaid met schoenen. De badkamer is ook een bende. Tubetjes met de doppen eraf. Kwasten. Watjes. Dat ruim ik allemaal later wel op. Het was een nogal emotionele mode-rollercoaster. Maar wow toch gelukt...en wát zie ik er goed uit! En wat voel ik me ongemakkelijk. Ik weet niet of het Warobe Wizard proof is. Deze crea-combinatie...

Ik puf uit op de bank. Voetjes omhoog. Nu al zere voeten van die schoenen. Ik heb nog een half uurtje over. Poeh...Ik sukkel zelfs even in, geloof ik. Joehoe, hoor ik. Ze is achterom gelopen. Zag me tukken op de bank…Ik schrik. Ze is in spijkerbroek, in SPIJKERBROEK. Met een t-shirt erop. En gympen eronder. Zij wist kennelijk óók niet wat ze aan moest? Nééééé, ik ben totaal overdressed. Ik kijk haar aan. Laat me niet kennen natuurlijk. “Wat zie je er mooi uit” zegt ze. “ Ach” zeg ik…” even snel, zo maar wat uit de kast getrokken hoor. Heb je nog even? Neem een wijntje. Doe ik snel een spijkerbroek aan. En gympen. Dat danst toch veel lekkerder”

Styliste Charlotte Immink helpt u modeflaters voorkomen. De Wardrobe Wizard Styling Emergency App Service biedt uitkomst bij stylingspoedgevallen buiten kantooruren.  Had ik dat maar eerder geweten...

Madelijn de With is dierenarts in Kortenhoef en Loosdrecht ... Ze is getrouwd met Marc en heeft een zoon die Sjef heet. Natuurlijk zou haar huishouden niet compleet zijn zonder behaarde vrienden. Kat Madammeke en konijn Pepe horen er dan ook helemaal bij. Ze eet eitjes van haar eigen kipjes, wordt 's ochtends gewekt door haar eigen haan en rijdt in haar vakanties graag te paard door de natuur…

 
Joel Meter